Vinárstvo:
Jeden z mojich najbližších priateľov pod toskánskym slnkom Michele s jeho milou rodinkou neprodukujú podľa môjho názoru “len” ten najlepší olivový olej, či medy, ale robí aj skvelé vína vo výbornej kvalite a dohliada jeho produkciou na životné prostredie.
Takú vášeň, zápal do toho čo robí a vedomosti, ktoré má tak ľahko neuvidíte.
Bodaj by sa všetci farmári správali k výrobe svojich produktov ako práve tento úžasný človek.
Klobúk dolu maestro.
Informácie:
Hrozno: 55% Trebbiano, 35% Malvasia Bianca, 10% mix toskánskych odrôd.
Zber: ručný do debničiek.
Fermentácia: 1 až 2 dňová macerácia na šupkách. Vertikálna fermentácia v kovových kadiach a následne pár mesačné dozrievanie vo fľaši.
Produkcia: limitovaná výroba 860 flašiek 0,75l
Alkohol: 11,5 %
Farba: jemne zlatistá.
Vôňa: ovocná s nádychom citrusu.
Chuť: vynikajúca acidita skvelo vybalancovaná s ovocnou chuťou.
Výrobná oblasť: Mercatale in Val di Pesa.
Nadmorská výška: 200 m.n.m.
Vinice: 5,5ha s južnou orientáciou.
Pôda: kamenistá v kombinácii s íľom.